Jovanović: U Vladi Vučić i eksperti

Beograd -- Lider neparlamentarne Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović zalaže se za ekspertsku vladu sa Aleksandrom Vučićem na čelu, prenosi Tanjug.

Izvor: Tanjug
Podeli

Jovanović je, gostujući u emisiji Stav Srbije, rekao da je sa Vučićem u nekoliko navrata, pre i posle izbora, razgovarao o tome.

"Da, govorio sam mu o tome u svakoj situaciji, jer se osećam odgovornim. Ja u ovoj zemlji živim. Na isti način sam se osećao odgovornim i 1996."”, rekao je Jovanović napomenuvši da Srbija u ovom trenutku ima “užasne spoljnopoltičke okolnosti, užasnu ekonomsku sliku….

"Vlast u Srbiji već 25 godina pravi greške na koje više nema pravo", rekao je Jovanović koji tvrdi da bi kada je reč o smanjenju plata i penzija učinio isto što i Vučić.

Lide DS-a Bojan Pajtić, međutim, smatra da na čelu takve vlade nikako ne bi trebalo da bude Vučić, kao i da bi on treba da podnese ostavku, dok predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić kaže da nije prvi put da se takav predlog čuje, a nije ni prvi put da se takva vrsta predloga odbacuje.

“"Vučić nema nijedan razlog da to prihvati. On apsolutno može da vlada sam”", rekla je Raškovićeva i dodala da će DSS nastojati da sruši aktuelnu vlast, ali ne uz pomoć stranih ambasadora i Zapada, već naroda.

Za razliku od Pajtića i Raškovićeve, Jovanović kaže da bi da je on na vlasti uveo sankcije Rusiji.

strana 1 od 211 idi na stranu