Bajatović lider vojvođanskog SPS-a

Novi Sad -- Dosadašnji lider vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović ponovo izabran za predsednika tog odbora na Devetom kongresu Pokrajinskog odbora SPS-a za Vojvodinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Po okončanju Kongresa u Novom Sadu održana je i prva sednica novog saziva Pokrajinskog odbora SPS-a za Vojvodinu na kojoj je izabrano rukovodstvo tog odbora, odnosno potpredsednici i Izvršni odbor.

Za potpredsednike vojvođanskih socijalista, na predlog Dušana Bajatovića, izabrani su Radislav Striković, Goran Radić, Livija Gavrilović, Marko Rovčanin, Sreten Jovanović i Tamara Zagorac Mešter.

Za sekretara izvršnog odbora izabran je Ivan Đoković, a izabrano je i 27 članova novog Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS-a.

Na današnjem Kongresu odlučeno je i da se poveća broj članova pokrajinskog odbora, tako da ih je sada 95, dok ih je u prethodnom sazivu bilo 20 manje.

Kongresu pokrajinskog opdbora SPS-a, koji je održan pod sloganom "Reč je o budućnosti", prisustvovali su zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović, potpredsenici te stranke Branko Ružić i Aleksandar Antić, kao i predstavnici stranaka koje su koalicioni partmeri SPS-a na republičkom nivou i u velikom broju loakalnih zajednica, Srpske napredne stranke i Jedinstvene Srbije.

Naprednjake je predstavljao član Predsedništa i predsednik Gradskog odbora Novog Sada i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dok je u ime Jedinstvene Srbije gost na Kongresu bio predsednik Pokrajinskog odbora te partije i zamenik predsednika Srđan Kružević.

strana 1 od 211 idi na stranu