Obnova 15 kuća gotova do januara

Obnova porodičnih kuća u 24 opštine pogođene poplavama je u toku, a izgradnju finansira Evropska unija sa 6,2 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

21:30

Default images

Kako je saopštio info-centar EU, izgradnja 15 novih kuća je počela prošle nedelje u Valjevu, Ubu, Lajkovcu i Bajinoj Bašti, a u zavisnosti od vremenskih uslova, očekuje se da budu završene u decembru tekuće ili januaru naredne godine.

"Započela je rekonstrukcija 11,5 kilometara oštećenog puta od Krupnja do Korenite, koja obuhvata sanaciju klizišta, uređenje rečnih obala, obnovu mostova i drugih saobraćajnih objekata te obnovu kolovoza. Radovi će se odvijati u etapama, a završetak radova se očekuje u junu 2015. godine. Ove radove finansira EU sa 4,5 miliona evra", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, završeni su građevinski radovi na učionicama i drugim prostorijama u osnovnoj školi Posavski partizani u Obrenovcu.

Radovi su, dodaje se, obuhvatili malterisanje, zamenu podova i stolarije, hidro-izolaciju, krečenje, kao i mehaničke radove te rekonstrukciju električnih instalacija, a škola je opremljena i osnovnim komadima nameštaja i nastavnim sredstvima.

"Ova intervencija je popravila uslove učenja za 815 učenika osnovne škole. Osim pomenutog, tokom decembra će biti postavljen i pod u sportskoj dvorani. Radove u vrednosti od 150.642 evra finansira EU", piše u saopštenju.

Završena je, kako je navedeno, i isporuka i raspodela sadnica šljive poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu od poplava u 24 opštine.

Sadnice šljive su dobila ukupno 344 domaćinstva, 300 komada po korisničkoj porodici, što ukupno iznosi 103.200 sadnica.

Svi poljoprivredni proizvođači će do sredine decembra obaviti sadnju šljive, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: