"Podrška Srbiji na putu ka EU"

Beograd -- Vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel izrazio je u Beogradu čvrstu podršku svoje vlade reformama Srbije na putu ka EU.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

"Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa", rekao je Gabrijel na prijemu na početku dvodnevne posete Srbiji, tokom koje predvodi privrednu delegaciju.

Gabrijel, koji je i ministar privrede i energetike, izrazio je uverenje da je 40-tak nemačkih privrednika u delegaciji donelo konkretne projekte.

On je rekao da je Srbija preduzela hrabre korake za razvoj privrede, i mere za približavanje EU, i dodao da Nemačka podržava reforme za unapređenje vladavine prava, borbu protiv korupcije i jačanje slobode izražavanja.

Prisutnima se obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Srbija i Nemačka dobro sarađuju i da je primarni i politički i privredni cilj ulazak u Evropsku uniju.

"Daćemo sve od sebe da se približimo EU, a ostalo će zavisiti od vas, vaša će odluka biti da li ćete prihvatiti Srbiju ili ne", rekao je srpski premijer.

Vučić je istakao da će Srbija učiniti sve da poboljša poslovno okruženje i da je siguran da će gradjani Srbije podržati teške reforme jer "znaju da je to za dobrobit Srbije".

Bez obzira na sve teškoće, Srbija će biti u stanju da prevaziđe sve probleme, naglasio je Vučić.

strana 1 od 211 idi na stranu