Kirbi počasni član GSA

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi postao je danas počasni član beogradske nevladine organizacije Gej-strejt alijansa (GSA).

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

13:55

Default images

"Čini mi se da u Srbiji raste svest o tome da ljudska prava imaju mnogo dimenzija, i da su LGBT prava deo ljudskih prava", rekao je Kirbi prilikom svečanog uručenja članske karte u sedištu GSA u Beogradu.

On je ocenio da se ta NVO devet godina bavi teškim poslom i da je za to vreme ostvaren napredak, istakavši da pod tim ne podrazumeva samo Paradu ponosa, na kojoj je bilo "više policije nego učesnika".

Predsednik GSA Lazar Pavlović podsetio je da je Kirbi prošli put posetio tu organizaciju zbog "brutalnih pretnji" koje su upućene njenim članovima, i izrazio zadovoljstvo što ovog puta dolazi sa "boljim i lepšim povodom".

"Mi želimo na jedan simboličan način da se zahvalimo gospodinu Kirbiju na podršci u teškim trenucima, ali i na podršci cele ambasade, koju su pružali svih ovih godina i to i dalje čine", rekao je Pavlović.

On je naglasio da je u prethodnom periodu GSA uspostavila saradnju sa mnogim domaćim i međunarodnim organizacijama, državnim institucijama i međunarodnom zajednicom, što je "značajno doprinelo povećanju tolerancije i smanjenju nasilja, homofobije i diskriminacije prema LGBT osobama".

Predsednik GSA najavio je da će ta organizacija brojnim događajima obeležiti devetu godinu postojanja, 17. novembra, i tom prilikom zahvaliti svima koji podržavaju Gej-strejt alijansu i LGBT populaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: