Kirbi počasni član GSA

Beograd -- Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi postao je danas počasni član beogradske nevladine organizacije Gej-strejt alijansa (GSA).

Izvor: Beta
Podeli

"Čini mi se da u Srbiji raste svest o tome da ljudska prava imaju mnogo dimenzija, i da su LGBT prava deo ljudskih prava", rekao je Kirbi prilikom svečanog uručenja članske karte u sedištu GSA u Beogradu.

On je ocenio da se ta NVO devet godina bavi teškim poslom i da je za to vreme ostvaren napredak, istakavši da pod tim ne podrazumeva samo Paradu ponosa, na kojoj je bilo "više policije nego učesnika".

Predsednik GSA Lazar Pavlović podsetio je da je Kirbi prošli put posetio tu organizaciju zbog "brutalnih pretnji" koje su upućene njenim članovima, i izrazio zadovoljstvo što ovog puta dolazi sa "boljim i lepšim povodom".

"Mi želimo na jedan simboličan način da se zahvalimo gospodinu Kirbiju na podršci u teškim trenucima, ali i na podršci cele ambasade, koju su pružali svih ovih godina i to i dalje čine", rekao je Pavlović.

On je naglasio da je u prethodnom periodu GSA uspostavila saradnju sa mnogim domaćim i međunarodnim organizacijama, državnim institucijama i međunarodnom zajednicom, što je "značajno doprinelo povećanju tolerancije i smanjenju nasilja, homofobije i diskriminacije prema LGBT osobama".

Predsednik GSA najavio je da će ta organizacija brojnim događajima obeležiti devetu godinu postojanja, 17. novembra, i tom prilikom zahvaliti svima koji podržavaju Gej-strejt alijansu i LGBT populaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 261 idi na stranu