"Imam važnijih stvari od Šešelja"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da ima mnogo važnijih poslova nego da se bavi dolaskom lidera SRS Vojislava Šešelja iz pritvora u Hagu.

Izvor: Beta

Petak, 14.11.2014.

23:46

Default images

"Toliko sam se priča naslušao o nekim tajnama koje će Šešelj da otkrije, da stvarno nemam šta da kažem. Imamo mnogo važnijih stvari: dogovor oko Železare, FAP, pregovori sa MMF...", kazao je Vučić za "Blic", upitan o dolasku haškog optuženika Vojislava Šešelja, pustenog iz pritvora posle skoro 12 godina.

On je rekao da ne strahuje od toga da će se neki koji su nezadovoljni svojim pozicijama u Srpskoj naprednoj stranci vratiti radikalima, dodavši da je dobro da svako pokaže svoje lice.

"Ko god želi da ide, vrata su mu uvek otvorena. Dok budem imao podršku da budem premijer, biću premijer. Kad ne budem imao podršku, neću biti ni to, ni predsednik SNS jer meni ne treba niko da me čuva od bilo koga. Ja radim samo najbolje stvari", kazao je Vučić.

On je ocenio da je dolazak Šešelja pokazao da u Srbiji "postoji soj ljudi koji je ostao u devedesetim godinama, i sa takozvane građanske i sa takozvane nacionalističke strane".

"Oni i dalje žive u istim šančevima i rovovima. I ne mogu sebi racionalno da objasne da će Srbiju u EU da uvede Aleksandar Vučić. Ali, to je jako mali broj ljudi, kao što se uvek pokaže na izborima", rekao je premijer.

Borba protiv korupcije nije ni blizu utihnula, a uskoro će biti epilog nekih velikih slučajeva, dodao je Vučic.

"Imaćete veoma brzo velike slučajeve korupcije koji su na samom kraju", rekao je premijer za "Blic".

Na pitanje ima li korupcije u SNS, on je rekao da je ima kao i svuda, ali i dodao da se ne može govorito o SNS, već o ljudima koji su u toj stranci.

"Ali kad god se u tvrdi, kao u slučaju našeg poslanika koga smo uhapsili, za takve nema milosti. I takvih slučajeva će biti. I u SNS ima onih koji su tu iz ideala, da bi uradili nešto za Srbiju, ali i onih koji su tu iz lične koristi", naveo je Vučić.

Vučić je u intervjuu za "Blic" odgovarao i na pitanja o smanjenju plata u državnom sektoru, o budžetskoj štednji, uvođenju notarske službe, prodaji dela EPS, o poseti premijera Albanije, o svom odnosu s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: