Pajtić: DS će brzo doći na vlast

Leskovac -- Demokratska stranka će sigurno ponovo doći na vlast u Srbiji, mnogo brže nego što sadašnja vlast i sluti, izjavio je u Leskovcu predsednik DS Bojan Pajtić.

Izvor: Beta
Podeli

Pajtić je na tribini u Leskovačkom kulturnom centru rekao da je radi konsolidacije članstva DS sprovedena akcija "Buđenja Srbije".

"Zato vas molim da budete aktivni, bez straha, jer mi nemamo koga da se plašimo. Nećemo se plašiti ni satanizacije, ni pretnji... Mi nemamo drugu državu, niti imamo nameru da dozvolimo da ova država bude uništena. Moguće je varati neke ljude, ali nije moguće varati sve ljude sve vreme", kazao je Pajtić.

On je ponovio da se DS protivila povećanju PDV, uvođenju solidarnog poreza, smanjenju plata i penzija, zbog čega se širom Srbije potpisuje peticija.

"Plate i penzije su smanjene zbog izbornih troškova, da bi Aleksandar Vučić mogao da bude premijer Srbije", kazao je Pajtić, navodeći kao primer lošeg trošenja drzavnog novca 4,5 milijarde dinara za dokapitalizaciju Dunav osiguranja koje je "sponzor Pink televizije na kojoj se reklamira Aleksandar Vičić".

Govoreći o Srpskoj naprednoj stranci, Pajtić je rekao "kada se svi saberu, sve je to jedno veliko ništa i sve je to jedna grupa hohštaplera s kupljenim diplomama, falsifikovanim doktoratima, bez znanja, bez iskustava, bez obraza, kadra da pljune, napadne, satanizuje, uvredi i samo - to".

Na tribini je genetičar Miodrag Stojković rekao da je "Leskovac čekaonica za smrt, Leskovac je po kvalitetu života na zadnjem mestu u Srbiji. Ponižavajuće je da čak ni farmaceuti ne mogu da nađu posao u gradu".

Poverenik DS u Leskovcu Saša Stojanović rekao je da je za tri godine vlasti DS u Leskovcu otvoreno desetak fabrika i zaposleno više od 3.000 ljudi, dok nove vlasti za više od dve godine nisu otvorile ni jedno radno mesto.

strana 1 od 211 idi na stranu