Aleksandar Šapić napustio DS

Beograd -- Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da je napustio Demokratsku stranku, ali nije želeo da obrazloži tu odluku.

Izvor: Beta
Podeli

"U ovom momentu ne bih ništa komentarisao. Javnost će biti blagovremeno obaveštena kada budem imao šta da kažem", izjavio je Šapić za agenciju Beta.

Kako je agenciji Beta rečeno u DS-u, Šapić je pisanim putem obavestio stranku da više ne želi da bude njen član i da traži da ga izbrišu iz evidencije.

Izvor iz DS-a je kazao da je Šapić bio nezadovoljan stavom stranke da treba ispitati verodostojnost svih spornih doktorata, kao i da je bio ljut zbog odsustva solidarnosti u stranci, kakvu je Srpska napredna stranka pokazala za svoje članove koji su optuženi da su plagirali doktorate.

Nekoliko naučnika iz Srbije koji rade na britanskim i nemačkim univerzitetima osporilo je autentičnost doktorata Šapića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Na konkurs za komisiju koja bi ispitala da li je doktorska disertacija bivšeg funkcionera Demokratske stranke Aleksandra Šapića plagijat niko se nije prijavio, tako da komisija sad ima samo jednog člana, izjavio je danas rektor Univerziteta Union Zlatko Stefanović.

Politika

strana 1 od 211 idi na stranu