Radikali spremili Šešelju doček

Beograd -- Avion u kojem se nalazi lider SRS Vojislav Šešelj trebalo bi oko 13 sata da sleti na beogradski aerodrom. Radikali na aerodromu spremili doček.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" se nalazi se njegova porodica, kompletno rukovodstvo SRS-a, kao i nekoliko stotina članova i simpatizera ove stranke.

Okupljeni nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljevim likom, a organizovano je i stranačko obezbedjenje.

Na aerodromu su i brojne domaće i strane novinarske ekipe.

Funkcioner SRS Milorad Mirčić je naveo da će se Šešelj obratiti prisutnima. On je rekao i da će lider radikala potom otići u stranačke prostorije u Zemunu gde će biti održan sastanak najužeg stranačkog rukovodstva.

Na beogradskom aerodromu prisutan je i manji broj policajaca, kao i nekoliko policijskih vozila.

Obezbeđenje je oformilo špalir na dolaznom terminalu, kojim bi Šešelj trebalo da prođe, ali su pristalice SRS-a taj šlair probile .

Kako je za B92 rekla potpredsednica SRS Vjerica Radete, Šešelj će se kratko obratiti jevnosti, a potom će se uputiti u sedište stranke u Zemunu.

Sudsko veće Haškog tribunala prošlog četvrtaka odobrilo je puštanje predsednika SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala.

O povratku Šešelja i da li bi mogao nešto da kaže o ubistvu Zorana Đinđića s obzirom na to da je pred odlazak u Hag najavljivao krvavo proleće, večeras u Vestim B92 u 20 sati govore Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Slobodan Antonić, sociolog.

.

.

.

strana 1 od 211 idi na stranu