Donjeck: Žestoka paljba od jutros

Donjeck, Kijev -- Intenzivna artiljerijska vatra izbila je rano jutros u Donjecku, na istoku Ukrajine, a jačina detonacija nije dosad viđena u od septembarskog prekida vatre.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oružana vatra u blizini centra grada Donjecka počela je noćas, u 02:00 sata po lokalnom vremenu i mogla se čuti, istog intenziteta, i dva sata kasnije, naveli su izveštači agencije AFP sa lica mesta.

Francuska agencija navodi da, za sada, nije moguće proceniti posledice artiljerijskog napada, zbog policijskog časa tokom noći koje su nametnule proruske vlasti u Donjecku i obližnjoj Makivki.

Posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) izrazili su zabrinutost pošto su bili svedoci prisustva neobeležene kolone tenkova, artiljerijskih topova i boraca u kamionima kako se premeštaju kroz istočnu Ukrajinu pod kontrolom proruskih snaga.

Jučerašnji izveštaj OEBS usledio je dan pošto je ukrajinska vojska saopštila da je primetila veliku kolonu tenkova i drugog teškog naoružanja da ulazi u zemlju iz Rusije, u delu granice koja je pod kontrolom pobunjeničkih boraca.

AFP navodi da Rusija poriče umešanost u borbama na istoku, iako otvoreno daje političku i humanitarnu podršku proruskim snagama u Ukarjini.

Svet

strana 1 od 597 idi na stranu