Pomoć iz dijaspore za Koceljevu

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina poklonili su danas kućne aparate za 143 porodice u opštini Koceljeva, ugrožene poplavama.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2014.

20:58

Default images

Karađorđevići su pomoć obezbedili zahvaljujući humanitarnom prijemu koji su organizovali u Torontu ispred humanitarne organizacije "Lajflajn Čikago", čiji je patron princeza Katarina, navodi se u saopštenju.

Pored kućnih aparata, prestolonaslednik i princeza podelili su ugroženim porodicama i prehrambene pakete koje su obezbedili zahaljujući humanosti i dobroj volji kompanija „"Polimark", „"Žitopromet" i „"Veropulos".

Porodicama sa malom decom podeljene su i igračke i oprema za bebe.

"Nadam se da ćemo danas u Koceljevi uspeti da vam bar malo olakšamo muke koje su vas zadesile od katastrofalnih poplava. U ovim teškim trenucima morate da budete hrabri, a moja supruga, princeza Katarina i ja, zajedno sa našim prijateljima iz dijaspore, kao i sa svim ljudima dobre volje, nastavićemo da pomažemo svima kojima je pomoć potrebna", istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

Princeza Katarina rekla je da se naši ljudi koji žive u dijaspori uvek trude da pomognu svome narodu.

"Pomoć koju smo vam danas doneli je donacija "Lajflajn" Kanada kancelarije čiji sam patron. Novac za kućne aparate i hranu je prikupljen na dobrotvornoj večeri u junu u Torontu", rekla je princeza Katarina.

Nakon isporuke pomoći, kraljevski par obišao je domove dveju ugroženih porodica kako bi im uručili pomoć i kako bi se na licu mesta upoznali sa problemima sa kojima se svakodnevno susreću žitelji Koceljeva.

Prestolonaslednik i princeza nastavljaju da pomažu svojim sunarodnicima koji su žrtve ovogodišnjih poplava, pa će u petak, 10. novembra, posetiti Kladovo i meštanima uručiti pomoć koju su obezbedili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: