"Moskva samo poštuje izbore u DNR"

Moskva -- Savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina, Jurij Ušakov, rekao je da poštovanje izbora u istočnoj Ukrajini ne znači i priznavanje.

Izvor: Beta
Podeli

On je istakao da je to zvaničan stav Rusije prema nedavnim izborima u samoproglašenim narodnim republikama u Donjecku i Lugansku.

Ušakov je rekao da je stav Moskve izražen u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u kojem je namerno iskoriš'ena reč "poštuje".

Upitan da li se reči "poštovati" i "priznati" mogu podjednako iskoristiti za izbore na istoku Ukrajine, Ušakov je rekao da su to "različite reči".

Zapadni lideri su tražili od ruskog predsednika Vladimira Putina da ne prizna te izbore, za koje smatraju da predstavljaju kršenje jedinstva Ukrajine i sporazuma o primirju.

Ukrajina je juče uvela pasošku kontrolu ka istočnom delu zemlje koji je pod kontrolom pobunjenika. Ta odluka je doneta dan posle najave Kijeva o obustavi socijalnih davanja za istok Ukrajine.

Vlasti u Kijevu su zauzele oštriji stav posle nedeljnih izbora u separatističkim regionima, a snage zvanične ukrajinske vojske su izvele nekoliko žestokih napada na Donjeck.

Svet

strana 1 od 597 idi na stranu