UKR: Novi sukobi, na meti obdaništa

Najmanje 22 civila i vojnika ranjeno je u najnovijem sukobu između proruskih i ukrajinskih snaga u Donjecku u jugoistočnoj Ukraniji, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.11.2014.

10:19

Default images

Kancelarija gradonačelnika Donjecka, najvećeg grada pod kontrolom proruskih snaga, objavila je da su tokom čitave noći granatirana dva dela tog grada koja se nalaze preko puta uništenog aerodroma koji još drže ukrajinske snage.

"Kao rezultat sukoba 15 ljudi je zadobilo rane od šrapnela različitog stepena", saopštila je pres služba gradske skupštine.

Za sada nije poznato da li se taj podatak odnosi samo na civile ili i na pripadnike proruskih snaga, navodi AFP.

Portparol ukrajnskih snaga je izjavio da su proruske snage tokom noći napale položaje oko Luganska. Dva puta su koristile raketne sisteme Grad i više puta granate.

Sedam vojnika je ranjeno improvizovanom eksplozivnom napravom dok su bili u patroli, blizu sela Sokolnjiki, takođe u regionu Luganska.

"Situacija oko aerodroma u Donjecku i dalje je napeta. Ova strateška lokacija je i dalje pod našom kontrolom", saopštila je pres služba ukrajinske vojske.

Pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašene Donjecke Narodne Republike, TAS javlja da je artiljerija ukrajinske vojske gađala dva obdaništa i jedan univerzitet tokom protekla 24 sata u Donjecku.

Tri distrikta u Donjecku bila su juče na meti intenzivne paljbe i tom prilikom poginule su tri osobe, a najmanje 10 je ranjeno, navelo je ministarstvo.

Nekoliko zgrada u Donjecku teško je oštećeno, a zgrada trgovinske i industrijske komore potpuno je uništena u granatiranju, stoji u saopštenju ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: