"Vučić omogućio dolazak Šešelja"

Ministar Aleksandar Vulin kaže da je premijer Aleksandar Vučić omogućio da Vojislav Šešelj dođe u Srbiju, ali i da ga Hag pušta zbog "destabilizacije zemlje".

Izvor: Tanjug

Petak, 07.11.2014.

09:52

Default images

Vulin je dodao da je reč poruci zbog odnosa Srbije sa Rusijom i naveo da "neće biti dozvoljeno da se destabilizuje Srbija i da premijera neće moći da uplaše".

On je za TV Pink rekao da svaki državljanin u Srbiji ima pravo da se leči i da bude čuvan, ali da, sa druge strane, ima pokušaja da se dolazak Šešelja iskoristi direktno protiv Vučića.

Ministar za rad je rekao da pretpostavlja da postoji neki dogovor između Haškog tribunala i Šešelja sa kojim će i nadležni državni organ biti upoznat i u skladu sa njim ponašati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je dodao da je "Vlada Republike Srbije dala garancije istog sekunda kada su od nas zatražene".

Vulin je naglasio da Srbija mora da nastavi putem koji je krenula, a to je put nezavisnosti, suvereniteta i "našeg suverenog biranja s kim i kako i u kojoj meri".

"Nemojte plašiti Vučića na bilo koji način, neće vam uspeti", poručio je Vulin, ističući da se nada da će u toku dana razgovarati sa Vučićem.

Vulin je dodao da je Vučiću "bilo nuđeno i da je Zapad stalno koristio ovo kao sredstvo ucene i pritiska - ako ne budeš promenio politiku, kada je Rusija u pitanju, ako budeš održao paradu, ako Putin bude tako drag gost, videćeš da ćemo naći načina da destabilizujemo Srbiju".

Pokušaj destablizacije vlade

Vulin ocenio je da je puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja politička poruka Haškog tribinala i pokušaj destabilizacije Srbije.

"Dragao mi je da se svaki državljanin pusti i vlada je dala garancije bez uslovljavanja, bez pitanja, bez kalkulisanja da li je ovo pravi trenutak, ali mene brine politička poruka Haškog tribnula, koji se ponaša kao politički sud", rekao je Vulin za Pink.

Prema njegovim rečima, puštanje Šešelja na slobodu je pokušaj destabilizacije Vlade Srbije i pokušaj zastrašivanja njenog predsednika Aleksandra Vučića.

"Hag je poslužio ovaj put i sve je ovo mnogo veće od puštanja Šešelja, ovo je odgovor Vučiću - hoćes Putina (Vladimira) u Beogradu, hoćeš da imaš Paradu, a nisi pristao da ga držimo još deset godina u zatvoru, moraš da napustiš politiku odnosa i Rusija i EU", kazao je Vulin.

Dodao je da je Zapad i ranije ucenjivao premijera da ukoliko ne napusti politiku "i EU i Rusija" da će da destabilizuje Srbiju i poručio je da Vučića ne traba plašiti, jer on neće promeniti svoju politiku.

"Ne može da se destablizuje zemlja, kada imate črvrstu vladu i državu koja funkcioniše", poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, nije slučajno da je lider radikala pušten na slobodu tri dana pošto je poslanik te stranke dao podršku za rekonstrukciju Vlade Vojvodine čiji je premijer Bojan Pajtić. "Ne ide to jedno s drugim", ocenio je Vulin.

Ministar je potom istakao da su i dron na utakmici Srbija-Albanija poslale strane službe u cilju destablizacije države.

"Mislite da je dron slučajno došao, da su to napravili navijači, to su radile strane službe i one su htele da izazovu destabilizaciju, sada je redu poseta albanskog premijera kojoj se niko neće obradovati", rekao je Vulin.

On je naglasio da je sve što je izgovorio njegovo lično mišljenje, da o tome nije razgovarao s premijerom, ali da je osećao da "Srbija mora da čuje da postoje moćne države i ljudi koji ne žele stabilnu Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: