"SNS ne brine povratak Šešelja"

Beograd -- Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je da ovu stranku ne brine povratak Vojislava Šešelja u Srbiju jer je politika koju on zagovara odavno prevaziđena.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli

"Vlada je i do sada, kada god je imala prilike i kada god je to od nje traženo, davala garancije za sve naše gradjane, pa i za Vojislava Šešelja. Ova poslednja odluka je stvar humane prirode", izjavio je Babić za RTS.

Babić je dodao i da Vlada Srbije brine o svakom građaninu, samim tim i o Vojislavu Šešelju.

"Što se tiče same politike, nemamo čega da se brinemo jer mislimo da je ta politka davno prevaziđena u prošlosti", naveo je on.

Babić rekao da nije promenio mišljenje o odluci Haškog tribunala da pusti Vojislava Šešelja na slobodu, da je srpska vlada davanjem garancija pokazala da u njoj sede odgovorni ljudi, te da takav svoj stav neće promeniti ni za pet meseci.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li deli mišljenje ministra Aleksandra Vulina da Hag puštanjem Šešelja na slobodu želi da destabilizuje Srbiju, ocenivši da takav postupak ima više veze s humanošću, a ne s Šešeljevom politikom koaj je prevaziđena.

"Politika SRS je prevaziđena, a po poslednjim dešavanjima u Vojvodini vidimo da restlovi te politike služe za potkusurivanje i za podršku Bojanu Pajtiću i za neke čudne koalicije sa DS", rekao je Babić novinarima u skupštini.

A na pitanje kako tumači strah ministra za rad od pokušaja destabilizacije zemlje, a povodom puštanja Šešelja na slobodu, Babić je rekao da nije video strah, da je Vulin naprotiv hrabar čovek, što je dokazao predlaganjem Zakona o radu i mnogih drugih zakona.

"Mogu sa velikom odgovornošću reći da je njegov strah, strah normalnog čoveka, a to je da ima strah od Boga i ni od koga više, a o mišljenju i razmišljanju moraćete da pitate Vulina", rekao je Babić i ponovio da se vlada ne bavi time već reformama i evropskim integracijama, te stvaranjem atmosfere za nova radna mesta.

strana 1 od 211 idi na stranu