Vals s Nikolićem, Vučićem, Malim

Beograd -- Predsednik Vlade Francuske Manuel Vals nastavlja danas posetu Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vals će se sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, najavile su Služba za saradnju s medijima predsednika i Služba gradske uprave za informisanje.

Premijeri Aleksandar Vučić i Vals predvodiće potom delegacije dveju zemalja na ceremoniji polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde će se obratiti prisutnima, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima

Predviđeno je da Vals u rektoratu Univerziteta u Beogradu održi predavanje na temu francusko-srpskih odnosa i evropske budućnosti Srbije.

Francuski premijer posetiće i Obrenovac, gde će se u zgradi opštine sastati s Vučićem, Malim i predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, posle čega će uslediti obilazak lokaliteta na kojem će višečlanoj porodici biti izgrađena kuća.

Vals je juče, prvog dana posete, najavio podršku Francuske evropskom putu Srbije i izrazio nadu da će do kraja godine Srbija i EU otvoriti makar jedno pregovaračko poglavlje.

On je, takođe, izjavio da odlične istorijske veze dveju zemalja, koje se temelje na prijateljstvu i bratstvu po oružju, treba da budu unapređene i u ekonomskom domenu.

Dvojica premijera i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su Memorandum o razumevanju o gradnji metroa u Beogradu, a predstavnici Srbije i Francuske potpisali su još pet sporazuma, među kojima Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Vučić je poručio da je Srbija dobro mesto za francuske investitore i najavio da će radovi na beogradskom metrou početi 2016. godine, a Vals je izrazio nadu da će Francuska uskoro postati jedan od glavnih ekonomskih partnera Srbije.

Politika

strana 1 od 211 idi na stranu