Ljajić: Odluka o Šešelju za dan-dva

Krupanj -- Rasim Ljajić izjavio je da očekuje odluku pretresnog veća Haškog tribunala za dan-dva o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Potpredsednik vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je Vlada, dajući garancije za Vojislava Šešelja, uradila sve što je bilo moguće u datim okolnostima.

"Imali smo u vidu sve aspekte problema i ukazali smo na zabrinutost zbog Šešeljevog zdravstvenog stanja. Ponovili smo odluku iz jula u kojoj smo izrazili spremnost da damo garancije ne samo u ovom, već i u svim ostalim slučajevima kada je reč o našim građanima koji su se dobrovoljno predali Hagu", rekao je Ljajić novinarima u Krupnju.

On je ponovio da vlada više ništa od toga nije mogla da uradi i da sada ostaje da Šešelj pristane da prihvati garancije koje je do sada odbijao.

"Spremnost Vlade postoji i sada očekujemo odluku pretresnog veća tribunala. Očekujem da ćemo narednih dan-dva dobiti konačnu odluku pretresnog veća", rekao je Ljajić.

Haški tribunal zatražio je juče od Holandije i Srbije da se izjasne o mogućem privremenom puštanju na slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja.

U odgovoru na pismo predsedavajućeg Pretresnog veća na suđenju Šešelju Žan-Kloda Antonetija, u kome se od Vlade Srbije traži mišljenje o eventualnom puštanju Šešelja na privremenu slobodu, Ljajić je napisao da se stav vlade o puštanju Šešelja nije promenio od kada je tribunal prvi put to zatražio 1. jula ove godine.

strana 1 od 211 idi na stranu