Dvoje civila poginulo u Donjecku

Dvoje civila, među kojima je i jedan tinejdžer, poginuli su u Donjecku kad je granata pala na školsko igralište, objavila je agencija AFP.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

17:25

Default images

Novinari francuske agencije su javili da su na školskom igralištu u Donjecku videli tela pokrivena ceradom, dok svedoci navode da je u napadu povređeno još najmanje četvoro ljudi.

Školsko igralište se nalazi u blizini aerodroma u Donjecku, oko kojeg se poslednjih nedelja vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, uprkos sporazumu o primirju potpisanom pre dva meseca.

I ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se građanski rat u Ukrajini ne smiruje i da se granatiranje gradova nastavlja uprkos mirovnom sporazumu iz Minska.

"Građanski rat u Ukrajini, blizu granice Rusije, ne smiruje se. Uprkos sporazumima iz Minska granatiranje mirnih gradova se nastavlja. Civili stradaju", rekao je Putin na sastanku komisije za vojnotehničku saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: