Putin: Građanski rat se ne smiruje

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da se građanski rat u Ukrajini ne smiruje i da se granatiranje nastavlja uprkos mirovnim sporazumima iz Minska.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.11.2014.

16:15

Default images

"Građanski rat u Ukrajini, blizu granice Rusije, ne smiruje se. Uprkos sporazumima iz Minska granatiranje mirnih gradova se nastavlja. Civili stradaju", rekao je Putin na sastanku komisije za vojnotehničku saradnju, a preneo TASS.

Putin je situaciju u Ukrajini okarakterisao kao jedan od faktora koji komplikuje geopolitičku situaciju.

"Mnogi lanci saradnje, uključujući one sa ukrajinskim partnerima i poslovnim saradnicima, prekinuti su", kazao je Putin.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 4.000 ljudi je poginulo, a stotine hiljada napustilo svoje domove, usled sukoba ukrajinske vojske i proruskih snaga na jugoistoku Ukrajine.

Na sastanku u Minsku, 5. septembra, dve strane su, uz posredovanje Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), dogovorile prekid vatre koji je stupio na snagu narednog dana.

Od tada, proruske snage i ukrajinska vojska, u više navrata su optuživali jedni druge za kršenje primirja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: