Kijev: Ambasador Srbije na raportu

Ambasador Srbije u Kijevu Rade Bulatović pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine jer su srpski poslanici bili na izborima u Donbasu.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

11:19

Default images

Kako javlja ukrajinski Interfaks, prva zamenica ministra spoljnih poslova Natalija Haljbarenko sastala se sa Bulatovićem zbog toga što su "srpski poslanici bili posmatrači na izborima u Donjecku".

Ranije je objavljeno da su poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić bili u svojstvu posmatrača na izborima koje je organizovala samoproglašena Donjecka Narodna Republika. Đukanović je rekao da je tamo bio "kao građanin, ne kao poslanik".

"Kalibarenko je ambasadoru Srbije prenela stav Ukrajine o učešću 'posmatrača' iz srpskih političkih stranaka na 'lažnim izborima' na istoku Ukrajine", saopštilo je ukrajinsko MSP, prenosi Beta.

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije Borislav Stefanović tražio je objašnjenje u Skupštini zašto su Đukanović i Blažić bili posmatrači na izborima u istočnoj Ukrajini, koje ne priznaju ni Kijev ni Zapad.

Đukanović je na to odgovorio rečima da je na izbore u Donjeck išao samoinicijativno, kao građanin, a ne kao poslanik.

Izbori u Donjecku i Lugansku su održani nedelju dana posle izbora koje je raspisao zvanični Kijev, a vlast u regionu u kojem se vode velike borbe ukrajinskih i proruskih snaga ostala je u rukama Aleksandra Zaharčenka, prethodno samoproglašenog premijera Donjecke Narodne Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: