Obnovljen deo škole u Obrenovcu

U Tehničkoj školi u Obrenovcu završen je deo radova na sanaciji koju je pomogla Vlada Nemačke, u okviru projekta Reforma srednjeg stručnog obrazovanja.

Izvor: Beta

Sreda, 05.11.2014.

14:28

Default images

"Građevinski radovi obuhvatili su izgradnju krova na školskoj radionici, kao i zamenu podnih obloga u četiri učionice u prizemlju glavne školske zgrade, materijal za molerske radove u učionicama u prizemlju, kao i materijal za farbarske radove", rekla je direktorka Tehničke škole Rajka Babić.

Deo novca je upotrebljen za popravku mašina u radionici, nabavku alata, mašina za zavarivanje i računara.

Ambasador Hajnc Vilhelm podsetio je da Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ daje i konsultantske usluge Vladi Srbije u procesu reformi srednjeg stručnog obrazovanja.

On je ukazao na značaj srednjeg strucnog obrazovanje i ocenio da je često mnogo lakše naći posao posle završene stručne škole nego s diplomom fakulteta.

Tehnička škola u Obrenovcu koja ima 950 učenika, od ove školske godine ima novi trogodišnji obrazovni profil bravar zavarivač, zasnovan na elementima nemačkog sistema.

Nemačka vlada je za obnovu srednjih škole oštečenih u polavama u Obrenovcu izdvojila 75.000 evra.

Svečanosti povodom završetka radova u školi prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar prosvete Srđan Verbić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: