"Kijev da prekine vojne operacije"

Moskva -- Rusija je pozvala Kijev da zaustavi vojne aktivnosti protiv proruskih snaga na istoku.

Izvor: Tanjug
Podeli

Moskva je istakla da proruski lideri imaju dovoljno "autoriteta" da pregovaraju sa Kijevom.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karašin je izneo takav zahtev, nakon što je Moskva priznala izbore u ukrajinskim istočnim regionima Lugansk i Donjeck, prenela je agencija AFP.

Izabrani proruski lideri "imaju dovoljno autoriteta da uspostave široko održiv dijalog sa kijevskim vlastima", naglasio je Karašin.

Dijalog može da donese rezultate, kako je rekao Karašin, samo pod uslovom ravnopravnog dijaloga zasnovanog na uzajamnom poštovanju i da se Kijev odrekne vojnih operacija i "zloglasne antiterorističke operacije".

Rusiji preti nova runda sankcija zapadnih zemalja zbog spornog glasanja u istočnim ukrajinskim regionima, Lugansku i Donjecku, navela je francuska agencija.

"Jezik sankcija je apsolutno kontraproduktivan metod rešavanja konflikta", istakao je Karašin, dodavši da je "to u istoriji dokazano".

Sada je važno da se preduzmu aktivni koraci u cilju održavanja dijaloga između Kijeva i predstavnika Donbasa, rekao je Karašin i dodao da će Moskva učiniti sve da pomogne u pronalaženju rešenja.

Svet

strana 1 od 597 idi na stranu