AKS i Selaković - nema dogovora

Predstavnici Advokatske komore Srbije nisu uspeli da se dogovore sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, ni danas, posle pet sati razgovora.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

20:16

Default images

Podsetimo, advokati su za utorak zakazali protest, nezadovoljni najavljenim izmenama zakona o javnim beležnicima. Oni su tražili i sastanak sa ministrom, koji se danas odazvao tom pozivu, ali do dogovora nije došlo.

Sastanku su, osim ministra Selakovića, prisustvovali predsednik AKS Dragoljub Đorđević, AKB Slobodan Šoškić i AKV Srđan Sikimić.

Učesnici su se obavezali da će nastaviti dijalog u cilju iznalaženja rešenja za stanje u advokaturi i pravosuđu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Detalji razgovora nisu saopšteni javnosti, osim da je razgovor bio otvoren i sadržajan.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata. Počeo u 15 i 30, a završen je pet sati kasnije nešto pre 20.30.

Advokati su ranije danas saopštili da nastavljaju sa obustavom rada koja traje već 53 dana, jer tvrde da predloženim izmenama zakona koje u ponedeljak treba da razmatra parlament, nisu ispunjeni njihovi zahtevi u vezi sa nadležnostima javnih beležnika kod ugovora o prometu nepokretnosti.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila Predlog Ministarstva pravde za izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti kojima se ukida ekskluzivnost javnih beležnika za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti, a koji će se u ponedeljak naći pred parlamentom. Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević apelovao je danas na konferenciji za novinare da se povuku iz hitne skupštinske procedure predložene izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnostima.

Protest advokata i dalje se nastavlja. Skup je zakazan za utorak i održaće se na Trgu Nikole Pašića, pod imenom "Minut do 12".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: