Stoltenberga raduje rad s Dačićem

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio uverenje da će Kfor ostati potpuno posvećen sprovođenju svog mandata u interesu svih zajednica na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

18:16

Default images

Kako je danas saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Stoltenberg se zahvalio na čestitki koju mu je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio povodom stupanja na dužnost 1. oktobra.

Stoltenberg je naglasio da je moguće ostvariti kontinuirani napredak u jačanju odnosa između NATO-a i Srbije i da praktična saradnja koju izgrađujemo takođe treba da vodi snažnijem političkom dijalogu i boljem razumevanju, kaže se u saopštenju.

Generalni sekretar NATO-a je poručio da će njegov prevashodni zadatak na novoj dužnosti biti obezbeđivanje blagovremenog sprovođenja odluka donetih u Velsu do sledećeg samita NATO-a u Varšavi 2016. godine, koje će snažno uticati ne samo na budućnost Alijanse, već i na partnerstva.

U poruci koju je poslao ministru Dačiću, generalni sekretar NATO-a izrazio je zadovoljstvo zato što će zajednički raditi na unapređenju daljeg partnerstva Srbije i NATO, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: