Smene u pokrajinskoj vladi

Skupština Vojvodine u ponedeljak će raspravljati o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

18:40

Default images

Za mesto novog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u pokrajinskoj vladi predložen je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, a u rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi neće biti za mesta dosadašnjeg potpredsednika te vlade i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića.

U skupštinskim materijalima za sednicu zakazanu za ponedeljak 3. novembra, a u koje je Tanjug imao uvid, navodi se da predsednik Pokrajinske vlade predlaže Skupštini AP Vojvodine da se Dragoslav Petrović razreši funkcije potpredsednika i člana Pokrajinske vlade - pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj.

Pored predloga o razrešenju Petrovića pred poslanicima vojvođanskog parlamenta naći će se i ostavka pokrajinske sekretarke za energetiku i mineralne sirovine Nataše Pavićević Bajić, kao i predlog da se za potpredsednika Pokrajinske vlade izabere Miroslav Vasin.

Osim izbora Branislava Bogaroškog za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Skupština AP Vojvodine trebalo bi u ponedeljak da izabere Vladimira Pavlova za pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj i Nenada Stankovića za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine.

Kandidat za pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov je do skoro bio član Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, ali prema podacima koje je Tanjug dobio, u toj stranci Pavlov već izvesno vreme nije član SDS, jer je isključen.

Nenad Stanković, kandidat za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, je vanstranačka ličnost, a za mesto sekretara je predložen od Lige socijaldemokrata Vojvodine tokom pregovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Sednicu Skupštine AP Vojvodine na kojoj će poslanici raspravljati o predlogu rekonstrukcije Pokrajinske vlade predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor je zakazao za ponedeljak 3. novembra s početkom u 11 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: