Češka spremna da pomogne Srbiji

Predsednik češkog parlamenta Jan Hamaček poručio je, u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem, da je Češka spremna da pomogne Srbiji u procesu evrointegracija.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

17:56

Default images

"Put ka EU je komplikovan i mi smo spremni da sa vama razmenimo iskustva i da vam damo savete kako bismo vam olakšali proces pridruživanja", naglasio je Hamaček, a saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić i Hamaček su se sastali na kraju današnje posete srpskog premijera Češkoj Republici, a razgovarali su o unapredjenju saradnje dva parlamenta i podršci Češke evropskom putu Srbije.

Zaključeno je da Srbija i Češka prepoznaju značaj regionalne saradnje u cilju ekonomskog osnaživanja zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: