Dvoje dece stradalo u požaru

U naselju Mali Rit kod Pančeva izbio je požar u kojem je stradalo dvoje dece, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

12:40

Default images

Požar je izbio u privatnoj kući u romskom naselju. U trenutku nesreće deca su bila sama u kući.

Dvoje male dece i tom trenutku su bili sami u kući i nastradali su u požaru. Jedno je imalo pet a drugo manje od dve godine Uzrok požara još je nepoznat.

Zapalio se krevet, deca su se najverovatnije ugišila na, a na deci nije bilo povreda. Peć u kući bila je hladna kada je stigla pomoć. Deca su u trenutku izbijanja požara bila sama u kući jer, prema rečima bake, njihova majka je došla do nje po sekiru za drva.

Baka kaže da su popile kafu i da se majka zadržala oko sat vremena. Komšinica koja je prolazila upozorila ih je na požar. Majka je odmah po izbijanju požara pokušala uđe u kuću iz koje je kuljao dim, ali nije uspela da spase decu.

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a majka dece će biti saslušana u policiji. Ona je u kući živela sama sa decom, izdržavala se od socijalne pomoći i prodaje starih stvari na pijacama.

Baka kaže da je decu ostavljala samu kod kuće ali ne duže od petnaest minuta.

Pre mesec dana u požaru na Novom Beogradu stradalo je troje dece. Požar je izbio u romskom naselju i izgorela je baraka koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Predstavnici nevladinih organizacija koji se bave položajem Roma smatraju da je krajnje vreme da se reše pitanja nehigijenskih naselja.

I zaštitnik građana Saša Janković tada je rekao da veliki deo odgovornosti za požar u kome je troje dece stradalo u romskom naselju, snose država i lokalna zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: