Apel manjinama: Izađite na izbore

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak pozvao predstavnike manjina da izađu na izbore za savete nacionalnih manjina.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.10.2014.

11:42

Default images

Bošnjak je ocenio da je u prvom satu izlaznost bila simbolična.

''Jutros su sva mesta otvorena bez ikakvih problema. Očekujem da se poveća izlaznost jer je u prvih sat vremena izlaznost bila simbolična'', rekao je Tanjugu Bošnjak pozivajući birače upisane u poseban birački spisak da izađu na izbore i ostvare svoja ustavom garantovana prava da izaberu reprezentativne predstavnike u nacionalne savete.

On je obijasnio da nacionalni saveti u narednih 20 dana nakon sazivanja prvih sednica od strane resornog ministra Kori Udovički treba da konstituišu svoje nacionalne savete i pozabave se pitanjima koje im zakon i Ustav omogućuju a to je pitanje negovanje tradicije i kulture, obrazovanja, upotrebe jezika i pisma i informisanja na maternjem jeziku.

''Ako ne budu u tom roku konstituisani imaju dodatnih deset dana da se dogovore. Ako se i posle tog roka ne dogovore donosi se odluka o raspuštanju'', obijasnio je Bošnjak.

Navodeći da je otvoreno 881 biračko mesto, on je podsetio da je jedno biračko mesto otvoreno, u dogovoru sa misijom OEBS-a, i u Kosovskoj Mitrovici gde je upisano nešto više od 400 birača.

''Nadam se da će tamo bit sve uredu'', rekao je Bošnjak podsećajći da je registrovano više od 50 stranih i 350 domaćih posmatrača na svim biračkim mestima.

On je podsetio i da će danas u 12 časova biti održane tri elektorske skupštine na kojima će svoje prestavnike birati pripadnici hvatske, makedonske i crnogorske manjine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: