"Odlučili da svrgnu Putina"

Lični napadi na ruskog predsednika Vladimira Putina nastavak su informacijskog rata protiv Rusije, izjavio je šef Putinove kancelarije Sergej Ivanov.

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

09:16

Default images

"Prvo su pokušali da koriste opoziciju kao polugu za rušenje autoriteta vlasti, ali nisu uspeli", rekao je Ivanov na jednom poslovnom skupu u Sočiju, a prenela je ruska agencija Tas.

"Mnogo pre ukrajinske krize jasno smo znali da naša domaća i strana politika ne zadovoljava one s druge strane Atlantskog okeana", kazao je on.

Ivanov je dodao da su navodi o "municiji koja probija sve vrste pancira proizvedenog u ukrajinskom delu Sovjetskog saveza 1974", "manipulacija činjenicama i klevetanje".

Taj zvaničnik Kremlja rekao je da je siguran da "kada je postalo jasno da Putinovi saveznici ne mogu biti rasterani i da je njegova popularnost u usponu, oni su odlučili: ukoliko Putin ne bude svrgnut, ništa ne može da se učini sa Rusijom, i tako su odmah pokrenuli napade na njiga, uključujući i lične napade".

"Ključni detalj je i ovo, a nadam se da ćete se složiti sa mnom: naš predsednik u javnim govorima nikada nije sebi dopustio da koristi uvredljive reči o bilo kom šefu države ili vlade", rekao je Ivanov.

Šef predsedničke administracije Rusije je naveo da, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, stanovništvo sve više podržava politički kurs zemlje, naročito u svetlu zapadnih sankcija uvedenih Rusiji.

"Sudeći po svim sociološkim istraživanjima, po meni, stanovništvo 'besni' i sve vatrenije podržava politiku partije i vlade", istakao je Ivanov.

Prema njegovim rečima, sankcije koje se uvode Rusiji su "takozvane", jer "prave sankcije uvodi samo Savet bezbednosti UN".

"Sve ostalo su jednostavno pokušaji pritiska, a ne sankcije. Me]utim, Rusija je u svojoj hiljadugodišnjoj istoriji i gore preživela, to je besmisleno", kazao je Ivanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: