Vučić i Živković o firmi i ostavci

Beograd -- Poslanik Nove stranke Zoran Živković i poslanik DS Borislav Stefanović polemisali su danas sa premijerom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Skupštini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Živković je izjavio da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovoru na to "bacio rukavicu" ponudivši ostavku ukoliko Živković dokaže da je to tačno, a u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

"Ili ja ili vi gospodine Živkoviću", izazvao je premijer bivšeg premijera i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge laži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

"Mislim da je to pošteno", rekao je Vučić i dodao da epilog mora uslediti u ponedeljak.

On je primetio da je takva laž i ranije spominjana, na osnovu falsifikovanja ličnih dokumenata njegovog brata.

"To je i ranije bio pokušaj falsifikovanja i na tome su mu se izvinili svojevremno i Tadić i Rakić. Nije vlasnik i nikada nije ni bio vlasnik firme. Ako je tačno da je moj brat vlasnik te fantomske firme, želim da vas obavestim, ja ću ispuniti želju vašu i Borka Stefanovića i neću biti predsednik vlade od ponedeljka", rekao je Vučić u parlamentu.

Ukoliko se ispostavi da njegov brat nije vlasnik pomenute firme, od Živkovića, rekao je premijer, očekuje javno izvinjenje i da podnese ostavku na poslaničku funkciju.

"To je pitanje časti i poštenja", primetio je Vučić.

On je najavio i da će njegov brat podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe, kako bi se definitivno utvrdile sve činjenice vezane za iznete optužbe.

Živković je na to tražio repliku, ali je predsednica parlamenta Maja Gojković odbila da mu ponovo dodeli reč, konstatujući da je "dobio ponudu, te da se o njoj izjasni u ponedeljak".

Vučić: "Razmotriću" ostavku

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će "ozbiljno razmotriti" predlog poslanika (DS) Borislava Stefanovića da podnese ostavku.

On je dodao da je sigurno da se neće sklanjati, niti bežati od bilo koga zato što smatra da radi neuporedivo odgovornije i poštenije od svojih prethodnika.

U polemici s poslanikom DS, Vučić je rekao da će ostavku podneti čim čuje bolji plan, ali ne onakav, "jadan i blesav", kakav je Stefanović izneo.

"Dakle, ja vlast neću da čuvam ni sa 20, ni sa 26 odsto podrške građana", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je rekao da će ostati u Srbiji šta god da mu se dogodi i nikada je neće napustiti, a sve zato da bi se, kako je rekao, borio protiv onih koji su ovu zemlju uništvali.

"A vi ste, bogami, tu negde pri vrhu", rekao je Vučić obraćajući se Stefanoviću.

Na primedbu Stefanovića da je ova vlast Srbiju vratila u devedesete godine, Vučić je rekao da ne vidi šta ga na to podseća.

Zapitao je da li je možda to što je Srbija na putu za EU, ali istovremeno ne želi da uvodi sankcije Rusiji.

"Ako je to, pa kažite 'za to ste krivi'", kazao je premijer.

Osvrnuvši se na konstataciju Stefanovića da ga građani sve manje podržavaju, Vučić je rekao da je to očekivao i da tek očekuje da ga još manje građana podržava.

"Ne pamtim da se iko suočavao sa takvom mržnjom sa kojom se ja suočavam. Kada vi podržavate one koji mi iz čistog mira pretuku brata ili one koji mi uzvikuju najružnije parole", podsetio je.

Dodao je da ne misli da treba da bude najpopularniji, ali je imao i komentar.

"Od vašeg predsednika sam popularniji devet puta. Ali, i ako budem devet puta manje popularan, to neće promeniti moj odnos prema merama koje donosimo i onome što radimo."

Dodao je i da nije primetio da je popularnost DS na visini.

"U Srbiji mnogi krpe kraj sa krajem, ali to niste vi, to nisam ni ja", rekao je premijer Stefanoviću u skupštinskoj raspravi.

On je, govoreći o odgovornosti za takvo stanje, ponovio da je DS vladala 14 godina, a da je on premijer tek pet meseci.

Vučić je, odgovarajući na mnoga pitanja Stefanovića, rekao da je rezultat rada DS "ne nula, nego minus" i ponovio da su demokrate vladale 14 godina i da u Vojviodini još vladaju, iako nemaju podršku naroda.

"Ja da imam šest odsto, ne bih smeo ni na oči da vam izađem, a vi branite fotelju kao da ste rođeni u njoj", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 193 idi na stranu