Albanci palili srpske zastave u KM

Albanci zapalili srpsku zastavu na zgradi Službe za platni promet u jednoj od glavnih ulica Kosovske Mitrovice i oštetili simbol grada kod mosta na Ibru.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.10.2014.

08:57

Default images

Prema saznanjima Bete, oni su tokom noći pokušali da oštete i zastave koje su se nalazile u blizini mosta i na bivšoj zgradi opštine u Kolašinskoj ulici, koja vodi prema multietničkom selu Suvi Do.

Posle prekida utakmice Srbija-Albanija u Beogradu i incidenta zbog ubacivanja na teren zastave "velike Albanije", ekstremisti su zapalili kontejner i zastavu u vlasništvu Inicijativnog odbora za izgradnju crkve Svete Trojice na Malom Zvečanu i skinuli zastavu sa srednjovekovne kule iznad Zvečana.

Podsetimo, premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je ono što se dogodilo tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije "bila predstava nasilja i rasizma".

"Albanija i Albanci neće pasti na taj nivo. Albanija i Albanci su odlučni da budu model nadahnuća za budućnost", rekao je Rama.

"Nije mi poznato da je velika 'Albanija' model budućnosti regiona", kaže Ivica Dačić povodom izjave albanskog premijera da je "Albanija model nadahnuća za budućnost".

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljiru Bočki juče je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Građanska inicijativa SDP Oliver Ivanović osudila paljenje zastave

Građanska inicijativa SDP Oliver Ivanović najoštrije je danas osudila vandalski čin paljenja srpske zastave i zatražila od nadležnih bezbednosnih organa da savesno obavljaju posao.

Mogućnost da ovi počinioci ovako slobodno šetaju i pale srpske zastave u blizini učeničkog i studentskih domova, dečijeg dispanzera, doma zdravlja, fakulteta, nas posebno zabrinjava, navodi se u saopštenju GI SDP.

"Ovim putem zahtevamo od organa nadležžnih za bezbednost građana i imovine u Kosovskoj Mitrovici da svoj posao obavljaju profesionalno i savesno, jer se bezbednost građana i njihove imovine ne sme dovoditi u pitanje" navedeno je u saopštenju.

U SDP su podsetili nadležne bezbednosne organe da su za bezbednost građana Kosovske Mitrovice isključivo oni odgovorni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: