Nikolić Putinu: Na istoj smo strani

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je pre sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da su Srbija i Rusija uvek bile na istoj strani.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

13:44

Default images

On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je Putin u Beogradu i što se odnosi dve zemlje razvijaju sve bolje.

“U današnje vreme je popularno da se prijateljstvo meri trgovinskom razmenom, a mi drugačije gledamo na prijateljstvo“, istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija Rusku federaciju ubraja u svoje velike prijatelje i da je takvo razmišljanje nastavak onog razmišljanja koje su imali naši preci.

“Takođe, učimo našu decu da razmišljaju onako kako mi razmišljamo. Sve nas vezuje, ne samo slovensko poreklo, jezik, vera i kultura, već to što smo uvek bili na istoj strani“, dodao je Nikolić.

On je naveo da je Srbiji dragocena podrška Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, pogotovo u vezi sa Kosovom i Metohijom.

“Znam da Rusija taj princip čuva, iako znam da bi mogla da postupi drugačije. Srbija u Rusiji vidi velikog saveznika, saradnika i partnera i neće ugroziti svoj moral bilo kakvim ponašanjem prema Rusiji. Nemamo izbora i ne možemo drugačije“, istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naveo da ekonomska i privredna saradnja prati prijateljstvo dve zemlje.

“MI ćemo danas imati priliku da rešavamo probleme koje smo, prvenstveno mi, stvorili u energetskom kompleksu, kao što su dugovanja. Takođe, govorićemo o načinu na koji Rusija može da pomogne našoj petrohemijskoj industriji i ono što ja mislim, razvoj poljoprivrede u Srbiji bi omogućio stabilnost Rusije u snabdevanju“, zaključio je Nikolić u otvorenom delu sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: