Rusija više ne šalje učenike u SAD

Ambasador SAD Džon Teft kaže da su ruske vlasti informisale ambasadu SAD o odluci da otkažu učešće ruskih učenika u programu obrazovne razmene između dve zemlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

23:30

Default images

"Ambasada SAD danas je informisana o odluci vlade Rusije da otkaže učešće ruskih učenika u programu "Razmena budućih lidera" (FLEX) 2015. i 2016. godine, najvećem programu obrazovne razmene između SAD i Rusije", navedeno je u Teftovom saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Američki ambasador je rekao da je tokom dve decenije više od 8.000 ruskih učenika posetilo SAD u okviru tog programa, živelo u američkim porodicama, pohađalo nastavu i imalo mogućnost da se upoznaju sa životom američkog društva tokom jedne školske godine.

"Ti mladi Rusi bili su ambasadori kulture i upoznavali su milione Amerikanaca u 50 američkih saveznih država sa onim što je najbolje u Rusiji", rekao je Teft a prenosi ruska agencija.

Američki ambasador je, kako prenosi Rojters, izrazio "duboko žaljenje zbog odluke ruske vlade da okonča program koji je 21 godinu gradio duboke i snažne veze između ljudi Rusije i SAD".

RIA Novosti navodi da nije dobila komentar ruske strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: