Alžir:Identifikovane ubice Francuza

Alžirski istražitelji identifikovali su osumnjičene za kidnapovanje i ubistvo francuskog turiste Ervea Gurdela,izjavio je alžirski ministar pravosuđa Tajeb Luh.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

23:16

Default images

"Tokom preliminarne istrage identifikovano je nekoliko članova terorističke grupe koja je izvela ovaj zločin", izjavio je Luh za alžirsku državnu televiziju, preneo je AFP.

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država (IS) odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na ID u Iraku.

Grupa koja sebe naziva Džund al-Kilafah otela je 21. septembra planinskog vodiča Ervea Gurdela (55) iz Nice i zapretila da će ga ubiti ukoliko u roku od 24 sata Francuska ne okonča vazdušne napade na borce ID u Iraku, dok je Pariz poručio da neće ustuknuti, prenele su agencije.

Američka obaveštajna grupa SITE saopštila je putem Tvitera da je ta grupa, čiji naziv u prevodu znači "vojnici kalifata", objavila video snimak Gurdelovog smaknuća.

Ta grupa, povezana sa militantnim aktivistima ID u Iraku i Siriji, 22. septembra je objavila video snimak u kojem je preuzela odgovornost za otmicu francuskog taoca i prikazala muškarca koji se predstavio kao Gurdel, turista iz Nice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: