U samoubilačkim napadima 47 mrtvih

U seriji samoubilačkih napada izvedenih u pretežno šiitskim područjima širom Iraka danas je poginulo 47 osoba, a 78 je povređeno, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

22:55

Default images

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, koje su najverovatnije počinili sunitski ekstremisti, naveo je AP.

Prilikom eksplozije bombe u severozapadnom delu iračke prestonice Bagdada poginulo je osam, a povređeno 15 osoba, dok je u minobacačkom napadu, takođe, u Bagdadu poginulo sedam, a povređeno 13 osoba.

Ranije danas prilikom eksplozije automobila-bombe poginulo je četiri civila i dvojica policajaca, a 16 osoba je povređeno u šiitskom gradu Karbali, oko 90 kilometara južno od Bagdada.

U još jednoj eksploziji automobila-bombe u Iskandarijahu, 50 kilometara južno od Bagdada, poginulo je pet, a povređeno 13 osoba, dok je 14 civila izgubilo život u više napada izvedenih u Bagdadu i Nadžafu, gradu na jugu Iraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: