"Zukorlić nema šta da traži u CG"

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i reis IZ u Crnoj Gori Rifat Fejzić ocenili su da muftija IZ u Srbiji Muarem Zukorlić nema šta da trazi u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

22:28

Default images

Vujanović je u Rožajama, gde je prisustvovao svečanoj sednici opštinske skupštine povodom Dana opštine, rekao da je prostor na kome Zukorlić deluje omeđen granicama između Crne Gore i Srbije.

Prema rečima Vujanovića, verska jurisdikcija Zukorlića ograničena je na prostor Srbije, a u Crnoj Gori postoji samostalna Islamska zajednica.

To isto ocenio je i reis Fejzić koji je kazao da Zukorlić svojim delovanjem pokušava da u Crnu Goru prenese novopazarski sindrom.

"Crnoj Gori i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori ne treba nikakva novopazarizacija", rekao je Fejzić za Televiziju Crne Gore, povodom nastojanja Zukorlića da svoju versku nadležnost prenese na prostor Crne Gore.

Zukorlić je u Rožajama otvorio islamski dečiji vrtić, iako za to nije dobio odobrenje ni IZ u CG, ni crnogorske prosvetne vlasti.

Reis Fejzić je kazao da je takozvani vrtić otvoren u improvizovanim objektima i da nema uslova za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: