Pogledajte snimak napada na B92

Odmah po završetku Parade ponosa, na drugom kraju grada, organizovano i iznenada napadnuta je zgrada B92.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

19:25

Default images

Grupa huligana napala je B92 i policiju koja je obezbeđivala prostor u Bulevaru Zorana Đinđića.

Dva policajca su povređena u tom napadu.

Sigurnosne kamere uhvatile su huligane koji su se posle napada razbežali. Dimne bombe, baklje i ostala navijačka pirotehnika uz kamenice sevali su na ulazu u zgradu B92. Oko zgrade obavijene dimom nakratko su se čule detonacije, a policija je brzo intervenisala.

Za Verana Matića pretnja ekstremista po fizičku bezbednost zaposlenih na B92 koji obavljaju svoj posao poštujući vrednosti i svojih profesija i demokratskog društva, napad je na slobodu govora, promociju tolerancije i različitosti.

"Ovo upravo govori da se danas jeste dogodila Parada ponosa, ali da se nije napravio veliki pomak kada je reč o toleranciji u našoj zemlji. Ljudi su bili danas obezbeđeni tamo gde je bila Parada, ali vidite da se ekstremizmi dešavaju u samom centru Novog Beograda. Mislim da ovo treba da bude poruka svima. Jako mi je žao što su policajci povređeni, ali je jako važno da su zaštitili našu medijsku kuću“, rekao je Veran Matić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92, koji je bio u zgradi za vreme napada.

Tokom napada su povređena dva policajca kojima je odmah ukazana pomoć. Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da policija radi na otkrivanju napadača na B92.

"Imamo snimke. Naravno da radimo na tome, završićemo taj posao kao i svaki drugi. Zaštitili smo i vašu kuću, a naravno da će odgovarati svi koji su kršili zakon, zna se kako se sa njima postupa", rekao je premijer na konferenciji za novinare održanoj povodom Prajda.

Povređeni policajci su prevezeni na VMA. Jedan je zadobio povrede glave i ostao bez dela kose zbog udarca koji je zadobio udarcem tvrdim predmetom u glavu, a najverovatnije je to bio kanister dimne bombe ili baklja. Drugog policajca su huligani fizički napali i pogodili su ga kamenom u glavu.

Saopštenje B92 povodom ovog incidenta pročitajte OVDE.

Snimak pogledajte u prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: