SNS umesto DS u vlasti Obrenovca

Obrenovac -- Gradska vlast u Obrenovcu promenjena je ulaskom SNS ušla u koalicIju sa Ujedinjenim regionima Srbije i socijalistima dok su Demokrate presle u opoziciju.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Novu koaliciju, od 55 odbornika podržava 46 odbornika, a na sednici opštinskog parlamenta za novu gradsku vlast glasalo je i grupa građana Obrenovac - naš grad.

Šef beogradskog odbora Demokratske stranke DS Balša Božović izjavio je da je predsednik Skupštine Opštine Obrenovac Željko Jovetić iz DS smenjen po hitnom postupku i bez obrazloženja.

Na sednici je došlo i do kadrovskih promena, u skladu sa novom koalicijom u strukturi lokalne vlasti uključujući i gradsko veće.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je posle sednice izjavio da očekuje od svih u opštinškoj administraciji da daju pun doprinos u obnovi od poplava.

On je izrazio očekivanje i da će do sada dobra saradnja sa Vladom Srbije biti dodatno unapređena ulaskom SNS u lokalnu vlast. Na sednici je umesto Željka Jovetića (DS) za predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac izabran Đorđe Komlenski (SNS).

Umesto dosadašnjeg zamenika predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragoslava Mrševića (SPS) izabran je Mirko Vranešević (SNS). Dužnosti su rarešena dva člana gradskog veća, jedan je podneo ostvaku dok su na njihova mesta izabrani novi, u skladu sa novom vladajućom većinom.

Vranešević je na sednici rekao da sa današnjim danom SNS preuzima deo odgovornosti u vlasti, saopšteno je iz opštine Obrenovac.

"Nakon kratkih pregovora dogovorili smo se da sve naše političke razlike ostavimo po strani i da se stavimo u službu građana Obrenovca", rekao je on.

On je dodao i da je "ovo tehnička koalicija koja će trajati do sledećih izbora 2016." i do tada "sve političke razlike koje su među nama ostavljamo po strani i zajednički se stavljamo u službu građana".

Mršević, koji je imenovan za člana gradskog veća je rekao da novu većinu čini 46 odbornika od ukupno 55 koliko ih ima u lokalnom parlamentu.

"Dobro za Obrenovac je što će SNS u punom kapacitetu učestvovati u vlasti i praktično držati sve najvažnije i najznačajnije funkcije", rekao je Mršević.

Odbornik URS-a Uroš Mirićić smatra da je situacija u kojoj se našao Obrenovac zahtevala od nas da još brže i efikasnije radimo na rešavanju problema.

"Mislimo da predstavnici DS nisu bili u stanju da razumeju probleme Obrenovčana a njihovi pokušaji strančarenja su doveli do toga da ostanu van koalicije", rekao je Mirićić, dodaje se u saopštenju.

"DS je odlučila da bude na strani građana"

Šef beogradskog odbora Demokratske stranke DS Balša Božović izjavio je da je predsednik Skupštine Opštine Obrenovac Željko Jovetić iz DS smenjen po hitnom postupku i bez obrazloženja.

On je dodao da je ponosan na odbornike DS jer nisu hteli da ćute i skrivaju bojazan da obnova od poplava ne ide u željenom pravcu i da sumnjaju da li će posao biti završen u razumnom roku.

"SNS na čelu sa predsednikom Opštine Miroslavom Čučkovićem je rešila da DS ne treba više da bude u vlasti, jer je Demokratska stranka odlučila da bude na strani građana. Mi smo upozoravali predsednika Opštine da zahtevi 3.000 ljudi nisu uslišeni, da 2.000 malih preduzetnika koji zapošljavaju građane Obrenovca, nije dobilo nikakvu pomoć", rekao je Božović.

Funkcioner DS je upitao kako to da Čučković može da tvrdi da nema problema u obnovi Obrenovca posle poplava, kad je Marko Blagojević koji je na čelu vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, rekao da za sve radove nema dovoljno novca.

DS je izrazila zabrinutost i jer još nije počela popravka nasipa duž obala reka u Obrenovcu.

Info

Brodolom u Japanu, 9 nestalih

Tokio -- Devet osoba se vode kao nestale nakon što je rano jutros po lokalnom vremenu potonuo kineski brod u blizini južne japanske obale, javili su japanski mediji.

Svet utorak 30.09. 23:40 Komentara: 0

Odbačena deca žrtava ebole

Ženeva/Čikago -- SZO je saopštila da je broj zaraženih smrtonosnom ebolom premašio 6.000 a da je do sada u zapadnoj Africi od te bolesti umrlo više od 3.000.

Svet utorak 30.09. 22:43 Komentara: 0
strana 1 od 1431 idi na stranu