Donacije za poplavljene tajna

Transparentnost Srbija navela je da, i pored obećanja premijera Aleksandra Vučića, nisu objavljeni podaci o novcu prikupljenom za otklanjanje posledica poplava.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

15:40

Default images

Na Fejsbuk stranici Transparentnosti navodi se da su prošla 54 dana od kada je Vučić najavio da će na sajtu Ministarstva finansija biti objavljeni podaci o tom novcu, a da se na sajtu Ministarstva sada "može naći samo podatak o stanju dinarskog i deviznog računa za uplatu pomoći", i to od 2. jula.

TS je ranije zatražio da budu objavljene pojedinačno prikazane donacije, po iznosima i datumima, bez podataka o donatorima.

"U međuvremenu je formiran sajt Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, ali na njemu nema podataka o prikupljenim sredstvima. Na tom sajtu se, za sada, može pronaći stranica sa podacima o isplaćenoj pomoći za pojedince, kao i tabelarni prikaz donacija, po zemljama, sa donatorske konferencije 16. jula", naveo je TS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: