Građani prekinuli sednicu Skupštine

Sednicu Skupštine Beograda prekinula je grupa građana koja je izrazila svoj protest protiv izmena generalnog plana Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

13:48

Default images

Sednica Skupštine Beograda danas je na kratko prekinuta, jer su članovi građanske inicijative "Ne davimo Beograd" koji su bili prisutni u sali razvili transparent na kome je pisalo "Stop investitorskom urbanizmu" protiveći se izmenama Generalnog plana Beograda.

Dobrica Veselinović iz te inicijative rekao je novinarima da su oni na simboličan način želeli da pokažu kako pokušava da se prikaže da se radi o sasvim običnom činu, a da je reč o izglasavanju izmena i dopuna generalnog urbanističkog plana koje predviđaju veliku sistemsku promenu za grad.

Kako je rekao, ta inicijativa ima i primedbe na to što se "neimenovanom arapskom investitoru dozvoljava da bez ikakvog plana gradi na ekskluzivnoj lokaciji u Beogradu".

Predstavnici te inicijative su rekli i da su dobili odobrenje da danas pristvuju sednici Skupstine grada.

Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj odbornici raspravljaju o direktorima javnih preduzeća, generalnom planu "Beograd 2021." i kaznama za „švercere" u gradskom prevozu počela je danas nešto posle 10 sati.

Skupština grada usvojila je izmene i dopune Generalnog plana Beograda 2021. kojima se ukida Studija o zabrani gradnje visokih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: