"Dokaz kako živi LGBT u Srbiji"

Član organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić kaže da je incident u kom je povređen nemački državljanin dokaz kako LGBT populacija živi u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.09.2014.

17:42

Default images

Miletić je naveo da je noćašnji incident još jedan dokaz kako živi LGBT populacija i svi koji su drugačiji od ostatka građana i dodao da država mora da se suoči sa nasiljem.

Miletić je Tanjugu rekao da taj incident najbolje oslikava kako se u Srbiji percipira sve što je drugačije i šta mogu očekivati oni koji pripadaju ranjivim zajednicama i grupama.

"Ovo nije vezano samo za LGBT zajednicu, ovo je vezano za sve koji se ne svide nekom u određenom trenutku", rekao je Miletić i dodao da su se i ranije dešavali slični incidenti u kojima su povređeni strani državljani, ali da se to ne prijavi popliciji, oni odu svojim kućama i ništa se ne desi.

Noćašnji incident, kako kaže, šalje ružnu sliku o Srbiji, da smo nasilno društvo i da se sa tim problemom država nije suočila.

"Država mora da se suoči sa nasiljem i da nađe meru i da pokaže da se sa nasiljem bori", rekao je Miletić i dodao da policija nije jedina koja treba da se bori sa ovim problemom već moraju da se uključe i tužilaštvo i sudovi.

"Oni moraju pokazati da država funkcioniše i da kada neko učini nešto nasilno bude brzo procesuiran i osuđen na neke kazne koje nama kao građanima šalju poruku da ćemo biti zaštićeni od strane pravnog sistema", naglasio je Miletić.

On je podsetio i na slučaj Brisa Tatona koji je, kako kaže, izvrgnut ruglu i koji je pokazao da svašta može da se desi a da će pravni sistem biti zaobiđen i zakon izvrgnut.

Tuča u kojoj je napadnut nemački državljanin D.H. (27), koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBG populacije, dogodila noćas oko 3 sata u Brankovoj ulici.

Povređeni je prebačen u Urgentni centar gde je operisan. Kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, njegovo stanje je bolje, ali su naredna 24 sata kritična i treba biti posebno obazriv.

Policija je uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: