Obuka VS po standardima NATO

Bujanovac -- Više od 260 pripadnika Vojske Srbije iz raznih rodova završava prvu obuku po standardima NATO u okviru vojne vežbe "Štit 4".

Izvor: Beta
Podeli

Vežba se održava u vojnoj bazi "Jug" kod Bujanovca, saopštio je pukovnik Milan Radovanović.

U toj vojnoj vežbi učestvuje 180 pripadnika 3. brigade Kopnene vojske iz Zaječara, 46 pripadnika Vojne policije iz Niša i 40 pripadnika jedinice ABHO iz Kruševca.

Radovanović je u bazi "Jug", tokom vojne vežbe kojoj su prisustvovali i mediji i vojni atašei 25 zemalja, rekao da su to prvi pripadnici Vojske Srbije koji će dobiti sertifikat da su završili obuku po standardu i po proceduri NATO.

"Ove jedinice su pokazale borbenu spremnost da mogu učestvovati u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija, Evropske unije, ali i u okviru NATO snaga za odgovor", rekao je Radovanović i dodao da su celokupnu obuku, koja je trajala ukupno četiri godine, sprovele starešine Vojske Srbije.

Na vojnom poligonu za vežbu, u neposrednoj blizini vojne baze "Jug" kod Bujanovca, pripadnici Vojske Srbije danas su pokazali vežbu razbijanja demonstracija.

Vojna vežba "Sstit 4" održava se od 9. do 12. septembra, kao poslednja faza u četvorogodišnjem procesu pripreme za učešće u borbenim operacijama po standardu NATO.

Pripadnici Vojske Srbije koje su uključeni u obuku po standardu NATO, prethodno su učestvovali u mirovnim misijama pod okriljem UN u Libanu i na Kipru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1431 idi na stranu