Info / Društvo 58

Uskoro procena policije za Prajd

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović kaže da se policija intenzivno priprema pred najavljenu Paradu ponosa i da će narednih dana imati precizne bezbednosne procene.

Izvor: B92, Beta
Foto: Tanjug, Arhiva

"Kako se termin Parade ponosa približava, rizik je veći. Mi hoćemo da budemo potpuno ozbiljni kada je reč o bezbednosnim procenama, ne želimo da dajemo paušalne ocene", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a njeno održavanje prethodnih godina zavisilo je od bezbednosnih procena nadležnih državnih organa. Tokom Parade ponosa u oktobru 2010. godine izbili su neredi sa velikim brojem povredjenih i uhapšenih.

"Kako se termin (parade) bude približavao policija će moći da izadje sa svojom procenom, pošto nije jedina koja radi takve bezbednosne procene", rekao je Stefanović.

Dodao je da policija priprema i angažuje sve snage koje su potrebne.

Stefanović je naveo da MUP obavlja i sve preventivne pripreme kako bi se sprečile eventualne negativne posledice.

Članovi organizacionog odbora Nedelje ponosa danas su saopštili da su planirali da se Prajd šetnja održi 28. septembra u podne i da ide maršrutom od zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj do platoa ispred Skupštine grada.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Komentari 58
Čitajte
Pošalji komentar