Dođite na Poplavu ljubavi, pomozite

U 10h u centru Beograda u Svetogorskoj ulici, ispred Ateljea 212, opštine Stari grad i Doma Omladine počela je humanitarna manifestacija Ulica otvorenog srca.

Izvor: B92

Subota, 06.09.2014.

09:16

Default images

Tradicionalna manifestacija u ovom letnjem izdanju namenjena je najmlađima iz poplavljenih područja.

Ulicu otvorenog srca svečano je u 12 sati otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pozvavši građane da u što većem broju kupe narukvice i na taj način obezbede sredstva za pomoć deci iz poplavljenih područja, ali i da doniraju knjige.

Gradonačelnik Beograda je dodao i da je izuzetno ponosan na manifestacuju koja celoj Srbiji šalje poruku dobročinstva.
Foto: B92/Ljubiša Banoviæ
"Ponosan sam, kao gradonačelnik, što celoj Srbiji šaljemo snažnu poruku solidarnosti. Time što ste danas došli pokazali ste da želite da pomognete. Decu treba da učimo da budu solidarni i da pomažu", rekao je Mali ispred Ateljea 212.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
RDP B92 i Fond B92, u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Stari grad, organizuju vanredno izdanje Ulice otvorenog srca. U subotu 6. septembra, u periodu od 10h do 20h, Svetogorska ulica pretvara se u Ulicu otvorenog srca.
Foto: B92/Katarina Lazareviæ
"Ovde smo da bismo pomogli deci čije su vrtići uništeni u poplavama. Mi pomažemo obnovu obdaništa iz četiri poplavljena grada – Svilajnca, Obrenovca, Paraćina i Valjeva“, rekao je nakon svečanog otvaranja Ulice otvorenog srca predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, dodavši da će u ponedeljak biti objavljeno koliko je novca sakupljeno prodajom specijalnih narukvica sa natpisom #poplavaljubavi”.
Minja Subota i Hor Èarolija (Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ)
Veran Matić je dodao i da solidarnost treba pokazivati svakog dana i izrazio nadu da će gradonačlenik Beograda uzeti u obzir predlog da se ulica u kojoj se održava manifestacija i zvanično zove Ulica otvorenog srca.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
Posetioci mogu da donesu i knjige, sveske i školski pribor za obnovu biblioteka u vrtićima i osnovnim školama širom Srbije, a punkt za prikupljanje ovakvih donacije nalazi se ispred zgrade opštine.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
Građani mogu da doniraju sredstva i putem sms broja 3100 slanjem poruka na taj broj koji je isti za sve tri mreže. Cena sms poruke je 10. Može se pomoći i direktnom uplatom na namenski račun Fonda B92 za pomoć ugroženima od poplava.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
Duž Ulice otvorenog srca postavljene su replike dinosaurusa u prirodnoj veličini, iz „Dino parka“ Prirodnjačkog centra u Svilajncu, koji su izloženi i na Kalemegdanu.
Foto: B92/Katarina Lazareviæ
Okupljene na pjaceti Ateljea 212 zabavlja hor Čarolija koji je na početku manifestacije otpevao pesmu EKV-a "Ovo je zemlja za nas". Tu su i Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Ivan Jeftović, Žarko Stepanov, grupa Semafor i mnogi drugi. Na di džej bini kod Doma omladine, osim sjajne elektronske muzike, građane će dočekati popularni dvojac iz Novog Sada, Daško Milinović i Mladen Urdarević, voditelji emisije Uzbudilnik koja se svakog jutra emituje na radiju B92.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima. Pored horskih nastupa, deca će imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavljaće bend The Invisibles.
Foto:Tanjug/Sava Radovanoviæ
Konferansije manifestacije je glumac i voditelj Bulevara B92 Ivan Tomić, dok se voditelj Bulevara u 5 do 5 i Galilea Miloš Urošević, voditelj Bulevara B92 Vladimir Đorđević i novinarka Katarina Lazarević, uključuju direktno u program TV B92.
Foto: B92/Katarina Lazareviæ
Za sve one koji nisu u mogućnosti da budu deo Ulice otvorenog srca, televizija B92 obezbedila je direktan prenos, u periodu od 12 do 14 sati. Takođe specijalni program možete slušati i na Radiju B92.

Dođite i podržite humanitarnu akciju Poplava ljubavi i pokažite da deca iz mesta koja su u maju bila pogođena katastrofalni poplavama nisu zaboravljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: