Dačić se izvinio novinaru

Na predizbornom mitingu SPS u Majdanpeku član obezbeđenja je novinaru Popoviću onemogućio rad što je UNS osudilo uz ocenu da se radi o neprimerenom ponašanju.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 05.09.2014.

12:35

Default images

Predsednik socijalista Ivica Dačić je posle inicidenta, uz obećanje da će tražiti da se počinilac kazni, uputio izvinjenje novinaru Ivanu Popoviću, prenosi UNS.

Do inicidenta je došlo tokom Dačićevog obraćanja kada je Popović pokušao da fotografiše celu salu, zbog čega je morao da stane pored jednog člana obezbeđenja.

"On mi nije ništa rekao, samo me je jako uhvatio za ruku, povukao u stranu i počeo da viče: 'Šta radiš to, odakle ti pravo da stojiš tu'", naveo je Popović.

"Izvinio sam se i rekao da sam novinar i da samo radim svoj posao, ali je on nastavio rečima: 'rekao sam ti da se skloniš, i to moraš odmah da uradiš, je l' jasno? Nemoj da razgovaraš sa mnom, jer sam ja član obezbeđenja, radićeš kako ti ja kažem'", rekao je novinar.

Nakon što je vest o incidentu objavljena, Popović je dobio poziv da dođe u hotel gde je odseo Dačić, kako bi mu se on lično izvinio.

"Otišao sam i prihvatio izvinjenje. Obećano mi je da će kazniti počinioca i jutros sam, po nalogu iz MUP-a pozvan u policiju kako bih dao iskaz"“, rekao je Popović.

UNS ističe "da obezbeđenje bilo kojeg skupa mora postupati primereno svojim ovlašćenjima, i da novinare, ukoliko prostor nije predviđen za njih, na to upozori, bez upotrebe sile".

I Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) reagovalo je povodom jučerašnjeg incidenta u Majdanpeku.

"Sve stranke obavezne su da novinarima omoguće adekvatne uslove za rad. Potpuno je neprihvatljivo da ih u tome bilo ko ometa, i da, pritom, koristi još i fizičku silu", navodi se u saopštenju NUNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: