Depardje sa Vučićem i Malim

Francuski glumac sa ruskim pasošem Žerar Depardje u četvrtak će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Depardje stiže u posetu Srbiji, sa premijerom Vučićem će razgovarati u Vladi Srbije, dok će ga gradonačelnik Mali dočekati u zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici.

Kako je najavila Vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sastanak Vučića i Depardjea održaće se u 10h u zgradi u Nemanjinoj 11, a dva sata kasnije posetiće obnovljenu zgradu u Savamali.

Oglasilo se i ministarstvo kulture i informisanja koje je najavilo da će ministar Ivan Tasovac sutra biti domaćih francuskom glumcu Žeraru Depardjeu u periodu od 11 do 12 časova. Oni će tom prilikom posetiti Jugoslovensku kinoteku i Beogradsku filharmonij.

Depardje se pre dve godine odrekao francuskog državljanstva, preselio se u Belgiju, a 2013. godine je dobio i počasni ruski pasoš.

Prošle godine je posetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

Ovo nije prvi slučaj da se predstavnici vlasti susreću sa poznatim glumcima, nedavno je sa Stivenom Sigalom razgovarao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Prethodnih godina su se sa najvišim zvaničnicima Srbije sastajali Pirs Brosnan, Ralf Fajns, Monika Beluči, Araman Asante, Džerald Batler...koji su u Srbiji snimali filmove ili su bili gosti pojedinih filmskih festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu