Uhapšen odbegli biznismen

Leskovački biznismen vlasnik preduzeća Produkt Pečenjevce Radovan Jovanović koji je oko godinu i po u bekstvu uhapšen je u petak na aerodromu "Nikola Tesla".

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

18:22

Default images

Jovanović je uhapšen na beogradskom aerodromu prilikom pokušaja da se vrati u zemlju.

Sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić rekao je za B92 da je Radomir Jovanović uhapšen po poternici Okružnog suda u Leskovcu od marta 2013. godine.

Jovanović se tereti da je saizvršilac u slučaju bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i bivše direktorke Direkcije za izgradnju Leskovca Dragane Stošić i još petoro službenika grada i privatnika, koji su optuženi da su oštetili budžet grada za oko 100 miliona dinara.

"Radomir Jovanović, vlasnik firme "Produkt“ Pečenjevceje uhapšen na aerodromu u Beogradu i biće sproveden u Okružni zatvor u Leskovcu na izvršenje mere", rekao je sudija Višeg suda Nebojša Stojičić.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je novembra prošle godine optužnicu pred Višim sudom u Leskovcu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića (DS), bivše direktorke gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić (SPS), četiri službenika opštine i vlasnika preduzeća “Energosistem Čogurić “ Aleksandra Čogurića I vlasnika “Produkta” Radovana Jovanovića, zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja u periodu od 2010. do 2012. Optuženi se terete i za omogućavanje koristi davanjem zemljišta u javnoj svojini bez naknade drugim učesnicima u tim poslovima i zbog avansnog plaćanja radova na infrastrukturnim objektima koji nisu izvedeni.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam Dragana Stošić i još šest osoba uhapšeni su krajem marta i u istražnom zatvoru su proveli više meseci.

Sudski postupak protiv optuženih je u toku pred Višim sudom u Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: