Policajac ubio psa pred vlasnikom

Užice -- Policajac zaposlen u Policijskoj stanici u Kosjeriću ispalio je dva hica iz pištolja u psa mešanca u selu Godečevo, na očigled njegovog vlasnika, pišu Novosti.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

Policajac je, navodno, bio uplašen za svoju bezbednost.

Komšije su incident prijavile, jer smatraju da kućni ljubimac Saša, težak svega dva kilograma, nije mogao ugroziti policajca u obavljanju posla, ali je iz Policijske uprave u Užicu stiglo objašnjenje da je upotreba oružja bila - opravdana.

"Postojala je opasnost da pas ujede policajca, jer imamo saznanje da je pas već napao jednog čoveka",- kažu u užičkoj PU, a meštani tvrde da je takvu izjavu dao jedan rođak, sa kojim je vlasnik psa u svađi.

"Jedan meštanin je prijavljen policiji da je seoskim putem, navodno, vozio traktor velikom brzinom. Policajac je ušao u dvorište ovog čoveka, video psa udaljenog tridesetak metara kako laje i trči prema njemu. Dok je vlasnik vikao na kuče i trčao iza njega, policajac je izvadio pištolj, i u njihovom pravcu ispalio dva hica... Reč je o malom, bezopasnom crno-belom mešancu, koji je bio vakcinisan. Ako je policajac zaista bio toliko uplašen, mogao je da izađe iz dvorišta, da psa otera nogom... Ovako, Saša je tri sata ležao u lokvi krvi na pragu kuće, a onda izdahnuo", ogorčen je Rade Ćebić iz Godečeva.

strana 1 od 161 idi na stranu