Za ubistvo Tijane zatvor do 40 god.

Za ubistvo Tijane Jurić (15) preti kazna zatvora od 30 do 40 godina, pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama ukinuta smrtna kazna, kaže Selaković.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

13:11

Default images

"Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države, morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi, kao član Savetae Evrope, moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Dalji tok ovog postupka u vezi s otmicom i ubistvom devojčice iz Bajmoka, prema rečima ministra, u rukama je tužilaštva i suda.

"Ne želim da komentarišem, ali sam siguran da će onaj ko bude odlučivao biti svestan okolnosti ovog slučaja i uznemirenja javnosti, koje je izazvao", istakao je Selaković.

Na pitanje da li se razmatra ponovno uvođenje smrtne kazne, Selaković je rekao da ne zna da je neko do sada pokrenuo to pitanje, ističući da Evropska povelja zabranjuje smrtnu kaznu.

Selaković je kazao da je nedavno Venecijanska komisija (koja je organ Saveta Evrope) razmatrala pitanje da SAD postanu član te komisije, međutim da je, prema njegovim rečima, jedna mala evropska država podsetila da SAD i dalje imaju propisanu smrtnu kaznu, pa je dalje razmatranje tog pitanja obustavljeno.

MUP Srbije pronašao je noćas telo nestale Tijane Jurić (15).

Ministar Stefanović rekao je da je ubica Dragan Đurić (1980) i da je on devojčicu prvo udario kolima, a zatim ju je ubio i zakopao. Ministar policije je na konferenciji za novinare izneo više detalja o slučaju. O tome čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: