Snouden u Boljšom teatru

Prvo pojavljivanje u javnosti od dolaska u Rusiju pre godinu dana odvelo je Edvarda Snoudena u čuveni moskovski Boljšoj teatar na operu "Careva nevesta".

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

23:19

Default images

Novinari, kako prenose ruski mediji, jedva su uspeli da prepoznaju bivšeg saradnika CIA bez karakterističnih naočara u jednom od separea najpoznatijeg ruskog pozorišta, a Snoudenovu fotografiju u pozorištu objavila je televizija "Lajfnjuz" na Tviteru.

Snouden je, navode ruski mediji, očigledno odlučio da obeleži godinu dana boravka u Rusiji tako što će se pojaviti u javnosti i uživati u operi Nikolaja Rimskog-Korsakova koja govori o jednoj tragičnoj ljubavnoj priči u doba vladavine Ivana Groznog u Rusiji.

Mediji podsećaju da je Snouden javno obećao da će naučiti ruski jezik i izučavati rusku kulturu kada mu je odobren azil u avgustu prošle godine.

Njegov advokat je govorio da mu je tokom prinudnog boravka na aerodromu donosio knjige ruskih pisaca kao što su Fjodor Dostojevski, Anton Čehov i 12-tomnu Istoriju ruske države do 19. veka - sve prevedene na engleski.

Po dobijanju azila prošle godine, odveden je na tajno "sigurno mesto" i od tada nije vidjan u javnosti, mada se pojavljivao na nekoliko video-konferencija i davao intervjue, podseća "Raša tudej".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: